Klimaattuincoach

Vraag hier je tuinbezoek aan

 

De tuin is de plek bij uitstek om je te ontspannen: spelen met de kinderen, werken in de (moes)tuin, vrienden ontvangen, genieten van een warme zomeravond. Het is vanzelfsprekend belangrijk dat je je er het hele jaar door ‘thuis’ voelt.

Dat kan door jouw tuin klimaatrobuust in te richten! Zo is je tuin weerbaar voor hittegolven, lange perioden van droogte en wateroverlast. Dit zijn fenomenen waar we steeds vaker mee te maken krijgen. Maar met de juiste maatregelen blijft jouw tuin het hele jaar door een fijne plek! Welke maatregelen dat zijn lees je in ‘In 7 stappen naar een klimaattuin’.

Wil jij jouw tuin omvormen tot zo’n klimaatrobuuste tuin waarin het altijd heerlijk vertoeven is? Dan helpen we jou daar graag mee verder!
Doe beroep op een van de Klimaattuincoaches en hij/zij geeft jou het nodige advies om zelf aan de slag te gaan.

Een Klimaattuincoach is een gemotiveerde en ervaren tuinontwerper die volgende diensten levert:

  • tuinbezoek: tijdens dit bezoek geeft de coach advies over een mix van grote en kleine maatregelen om jouw tuin klimaatrobuust te maken. Hij geeft o.a. tips over het aanplanten van gevelgroen, het omvormen van een stuk gazon tot een bloemrijk grasland of het aanleggen van een wadi. Hierbij wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de eigenschappen van de tuin en de wensen van de eigenaar.
  • schriftelijk verslag en vlekkenplan: je ontvangt binnen de twee weken na het bezoek een schriftelijk verslag, met een weergave van alle tips en mogelijkheden voor de tuin en een vlekkenplan of schets van de voorgestelde aanpassingen.
  • Klimaattuinkrant en praktische fiches: via de Klimaattuinkrant geven we extra tips en voorbeelden mee en verwijzen we door naar praktische fiches, waarmee je zelf aan de slag kan. Deze zijn ook te vinden op de website www.limburgseklimaattuinen.be.

Met het advies van de Klimaattuincoach, het vlekkenplan en de praktische fiches kan je zelf jouw tuin klimaatrobuust (her)inrichten of gericht op zoek gaan naar ondersteuning hierbij.

Let wel! De Klimaattuincoach neemt niet de plaats in van een tuinarchitect. Hij levert een schematisch plan af met mogelijke maatregelen, maar geen detailplan en geen beplantingsplan.

Voorwaarden voor een bezoek van een Klimaattuincoach

  • Een advies van de Klimaattuincoach kost 300 euro. Hiervan vragen we een bijdrage van 75 euro van de tuineigenaar, de overige 225 euro draagt de gemeente bij. De 75 euro wordt na het afleveren van het vlekkenplan en schriftelijk verslag door de Klimaattuincoach/ de gemeente gefactureerd.
  • Je bent bereid om je tuin zoveel mogelijk in te richten volgens de adviezen van de Klimaattuincoach, gebaseerd op de 7 stappen voor een klimaattuin. Dit kan natuurlijk stapsgewijs en gespreid in de tijd.

De Klimaattuincoach is een samenwerking tussen gemeente Heers, provincie Limburg en Centrum Duurzaam Groen en kadert binnen de Green Deal Natuurlijke Tuinen.

Naar top