Heerlijk landelijk Heers

Deze wandellussen voeren je door het Hornebos, Opheers en Batsheers.

In Heers kan je het landelijk leven met al je zintuigen beleven. Kuier over rustige paden tussen de akkers, geniet van het gevoel van open ruimte of duik een holle weg in. Monumentale, historische vierkantshoeves bewijzen dat de vruchtbare leemgronden van droog Haspengouw al eeuwenlang rijkdom brengen. Middenin dit uitgestrekte landbouwgebied ligt een bosparel: in het Hornebos is het heerlijk toeven onder de kruinen van machtige eiken en beuken.

Speciaal voor de kleine bosontdekkers is er de fantasierijke sprookjeswandeling 'Op Stap met de Grondelingers'. Volg de blauwe ruiten met de klok mee en leer deze bosbewoners kennen via de borden onderweg. Scan de QR-code om het verhaal tot leven te brengen en vergeet zeker de leuke doe-opdrachten niet! Deze wandeling van 5,5 km over bospaden is toegankelijk voor stevige kinderwagens.

Op de landbouwbelevingsroute (ca. 5 km) beleef je het landbouwlandschap met al je zintuigen. Zo kom je tot verrassende inzichten over fruit, akkerdieren en de bodem waarop je loopt. Met de zoekkaart in de hand kan je 8 vragen oplossen en het geheime woord ontrafelen. Download de kaart hieronder of haal jouw exemplaar af bij Visit Heers.

Deze wandelkaart kost 4 euro en kan je bij Visit Heers kopen of per post laten versturen (1,50 euro verzendingskosten). Stuur dan een mailtje naar toerisme@heers.be

Downloads

Naar top