Pedicurebons

Als je ouder bent dan 60 jaar, een bescheiden inkomen hebt, en om bepaalde redenen regelmatig nood hebt aan professionele verzorging van de voeten, kan je een beroep doen op de pedicuredienst van het OCMW.

De erkende pedicure rekent per beurt in principe haar eigen normale tarief aan. Iedere gebruiker betaalt een deel van dat tarief met een waardebon van het OCMW. Het bedrag van deze waardebon staat in verhouding tot het gezinsinkomen.

Het bedrag van de waardebon wordt door het OCMW per gebruiker vastgesteld na onderzoek van de aanvraag door een maatschappelijk werkster.

Een pedicurebeurt duurt minstens 35 minuten. De gebruikte materialen voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen. De individuele voetverzorging omvat ook de behandeling van eelt, kalknagels, wieren, eksterogen, eeltpitten, ingegroeide nagels en schimmels. Speciale zorgen zoals de behandeling van de diabetesvoet en vergroeiingen vormen geen probleem.

De dienstverlening gebeurt hetzij bij de pedicure thuis, hetzij bij de gebruiker thuis of nog in de lokalen van het administratief centrum.

Het OCMW werkt met meerdere erkende pedicures. De gebruiker kiest vrij door welke (erkende) pedicure hij wenst behandeld te worden.

Pedicures

 • Greta Janssen
  Steenweg 94
  3870 Heers
  011 48 11 80
 • Els Takken
  Daalstraat 8
  3870 Heers
  011 48 27 95
  0476 34 76 97

Voor inlichtingen omtrent deze dienst, kan men terecht op het nummer 011 48 01 00 van het OCMW of komt men zelf langs tijdens de kantooruren.

Naar top