Ter Heide - IGL

Handicap specifieke vragen?

“Gemeente Heers en Ter Heide- IGL slaan de handen in mekaar”

 

Wie is Ter Heide?

Misschien ken je Ter Heide als activiteitencentrum van IGL? Ter Heide zet zich elke dag in om personen met een beperking de best mogelijke ondersteuning te bieden. Dat doen ze vanuit vier vestigingen in Limburg: Tongeren, Genk, Borgloon en Zonhoven. Sinds kort bieden zij ook een outreachend aanbod aan hun partners, waaronder de gemeente Heers.

Wat kan dit voor jou betekenen?

Heb jij een (vermoeden van) beperking of ben je ouder/familielid van een persoon met een (vermoeden van) beperking en vind je je weg niet in het ingewikkelde hulpverleningslandschap? Dan kan je met dit project geholpen worden.

Hoe en waar?

Mevrouw Chantal Tans, outreachend medewerker aangesteld bij Ter Heide, ondersteunt de medewerkers van de sociale dienst bij vragen van inwoners aangaande handicap specifieke vragen.

Een voorbeeld: “Welke zorg kan ik inkopen met mijn Persoonlijk Assistentie Budget (PAB)?” of “Op welke sociale voordelen heb ik recht als persoon met een beperking?”.

Ook inwoners van Heers kunnen rechtstreeks bij haar terecht op de maandelijkse zitdag in het Sociaal huis, OCMW in Heers.

Zitdagen zijn als volgt:

Elke 2de woensdag van de maand van 13u tot 16u. Het is niet nodig om een afspraak te maken.

Naar top