Wespennest verwijderen

Inhoud

Bijen en hommels zijn beschermde diersoorten. Neem daarom enkel contact op met de brandweer indien het werkelijk een wespennest betreft. De nesten van bijen en hommels mogen niet vernietigd worden. Je kan het nest gewoon laten zitten. Hommels en bijen vallen zelden aan en leveren een belangrijke bijdrage aan het milieu. In sommige gevallen bevindt het nest zich echter op een vervelende plaats. In dergelijke gevallen neem je het best contact op met een imker. Hij zal het nest verplaatsen of handige tips meegeven hoe je het nest zelf op een veilige manier kan verplaatsen.

Procedure

Voor het verwijderen van een wespennest kan je beroep doen op de brandweer. Vul het online formulier in via bovenstaande knop.

Kostprijs

Als de brandweer het nest verwijdert heeft, kun je meteen na de klus elektronisch betalen via een mobiele betaalterminal. Wacht je liever op een factuur? Vraag er naar! In dat geval krijg je enkele weken later een factuur van onze financiƫle dienst (van hulpverleningszone Zuid-West Limburg) opgestuurd.

Het verwijderen van een wespennest kost 45 euro.

Is de verdelging dringend, dan bedraagt de kost 90 euro.

We spreken van een dringende verdelging als er een persoon in nood is of als er onmiddellijke actie noodzakelijk is, omdat je de omgeving van het nest niet kan vermijden of tijdelijk jouw gedrag niet kan aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan werken vlakbij het nest.

Naar top